شرکت بنیتک با هدف صنعتی‌سازی، ارتقاء کیفیت و توسعه سیستم‌های نوین ساختمانی و با بهره‌گیری از توان مهندسین نخبه و با‌سابقه کشور در عرصه صنعت ساختمان فعالیت می‌نماید.

اطلاعات تماس
  • تهران، سهروردی شمالی، خیابان شهید قندی، خیابان بیستم، پلاک 5، واحد 9
  • 02122303081
  • info@benytech.com
قالب نیم وافل

همانطور که می‌دانید سقف وافل کاربرد فراوانی در صنعت ساختمان‌سازی دارد. برای اجرای این سقف از قالب‌هایی پلاستیکی در ابعاد و اشکال مختلف استفاده می‌شود تا در کنار پایین آوردن وزن کلی سازه، کارایی و راندمان آن را بالا برند. این سازه به دلیل ظاهر متفاوتی که ایجاد می‌سازد بر بخش زیبایی فضای داخلی نیز اثر می‌گذارد و امتیاز آن را بیشتر می‌کند. به طور کلی قالب‌های وافل در دو دسته اصلی دو طرفه و یک طرفه قرار می‌گیرند که از زیر مجموعه قالب دوطرفه وافل، محصولی با نام قالب نیم وافل است. در ادامه این مقاله بیشتر در خصوص این محصول آشنا خواهیم شد.

قالب نیم وافل چیست؟

اگر در خصوص سقف وافل و قالب‌های آن در مقالات قبلی ما مطالعه کرده باشید، قطعا می‌دانید قالب‌های شرکت بنیتک در دو شکل مربع (دو طرفه) و مستطیل (یک طرفه) ارائه می‌شود. این شرکت همچنین قالب‌هایی در اندازه‌هایی متفاوت با عنوان نیم ‌وافل‌های دوطرفه ارائه می‌دهد که نصف قالب‌های مربعی هستند. نیم ‌وافل‌ها در اجرای سقف‌های شبکه‌ای نقش بسیار مهمی دارند و کمک زیادی به کیفیت اجرا و اتمام پروژه می‌کنند.

نیم وافل دو طرفه

کاربرد سازه نیم وافل

در مرحله اجرایی سقف، زمانی که چیدمان قالب‌ وافل دو طرفه به کناره‌ها و اطراف ستون‌ها می‌رسد، نمی‌توان قالب‌ها را به‌طور کامل در آن قسمت نصب کرد؛ اینجا است که استفاده از نیم‌ وافل‌های قفل‌دار الزامی می‌شود و می‌توان با کارگذاری آن‌ها پروژه را به پایان رساند.

مشخصات نیم‌ وافل‌های شرکت بنیتک

نیم وافل‌های شرکت‌ما از نوع دو طرفه و با جنس پلی‌اتیلن (HDPP) می‌باشد. قالب‌ها در 3 رنگ مشترک سفید، مشکی و زرد هستند که از نظر اندازه به دو دسته زیر تقسیم می‌شوند:

75 40 30 768x512 1
نیم وافل دو طرفه ۷۵-۴۰-۳۰
75 40 20 768x512 2
نیم وافل دو طرفه ۷۵-۴۰-۲۰

ویژگی‌ کلی دال‌های وافل

ویژگی کلی سازه وافل خلاصه می‌شود در نوع ظاهر سیستم، شیوه توزیع بار و میزان صرفه‌جویی آن که سعی کرده‌ایم به صورت خلاصه و مفید در بخش زیر به آن‌ها اشاره کنیم.

ظاهر سیستم وافل

سیستم شبکه‌ای وافل از تیرهای عمیق و دنده‌های نازک تشکیل شده است. این تیرها و دنده‌ها به صورت متقاطع اجرا می‌شوند تا دهانه‌های مربع یا مستطیلی را در داخل دال ایجاد کنند. این ساختار شبکه‌ای چیزی است که صفحات وافل را از صفحات تخت معمولی متمایز می‌کند.

سازه نیم وافل

شیوه توزیع بار

صفحات وافل طوری طراحی شده‌اند که بارها (مانند وزن ساختمان، مبلمان یا افراد) به طور مساوی و موثر در کل سازه توزیع شوند و نیاز به تقویت بیش از حد آن‌ها نباشد. همچنین اجازه می‌دهد تا فاصله‌های طولانی‌تری بین ستون‌های نگهدارنده ایجاد شود.

صرفه جویی در مواد

یکی از مزایای کلیدی اجرای سقف وافل این است که در آنها از بتن و فولاد کمتری نسبت به دال‌های جامد با دهانه و ظرفیت باربری یکسان استفاده می‌شود. این مورد نه تنها هزینه‌های ساخت و ساز را کاهش می‌دهد، بلکه ساختمان‌ها را سبک‌تر می‌کند، که می‌تواند در مناطق زلزله خیز مفید باشد.

مزایای اجرای سقف وافل

حال که متوجه شدید قالب نیم وافل چیست و در چه زمانی استفاده می‌شود، بیایید بررسی کنیم که اجرای سقف وافل چه مزایایی دارد و به چه علت برای یک پروژه ساختمانی انتخاب می‌شود.

مقرون به صرفه

اسلب وافل به دلیل استفاده کارآمد از مواد و کاهش نیاز به ستون‌های پشتیبانی اضافی، اغلب مقرون به صرفه‌تر از سایر اسلب‌ها است.

بهبود عملکرد سازه

ساختار شبکه‌ای شکل صفحات وافل، ظرفیت تحمل بار و پایداری سازه آنها را افزایش می‌دهد و آنها را برای طیف گسترده‌ای از کاربردهای ساختمانی مناسب می‌کند.

قالب نیم وافل قفل‌دار

زیبا و دل انگیز

صفحات وافل می‌توانند از نظر بصری جذاب باشند؛ به خصوص زمانی که در طرح‌های معماری قرار بگیرند. الگوی شبکه‌ای، بافت جالبی را به سقف و کف سازه اضافه می‌کند.

تطبیق پذیری

صفحات وافل را می‌توان برای مطابقت با طرح‌های مختلف معماری و الزامات چیدمان، سفارشی کرد و آنها را به انتخابی همه کاره برای سازندگان و معماران تبدیل می‌کند.

جمع‌بندی

به طور خلاصه، دال وافل یک دال بتن مسلح با ساختار شبکه مانند منحصر به فرد است که برای توزیع موثر بارها و در عین حال به حداقل رساندن مواد مصرفی، طراحی شده است. برای اجرای چنین سقف‌هایی اکثرا نیاز به قالب‌های نیم وافل است که شما می‌توانید آن را در 2 سایز متفاوتی که در بخش بالا به آن اشاره کردیم، از شرکت بنیتک خریداری فرمایید. اجرای این سقف یک انتخاب مقرون به صرفه و همه کاره برای پروژه‌های ساختمانی است که عملکرد سازه‌ای بهتر و جذابیت بصری را ارائه می‌دهد

یک پاسخ یا نظر بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *