شرکت بنیتک با هدف صنعتی‌سازی، ارتقاء کیفیت و توسعه سیستم‌های نوین ساختمانی و با بهره‌گیری از توان مهندسین نخبه و با‌سابقه کشور در عرصه صنعت ساختمان فعالیت می‌نماید.

اطلاعات تماس
  • تهران، سهروردی شمالی، خیابان شهید قندی، خیابان بیستم، پلاک 5، واحد 9
  • 02122303081
  • info@benytech.com
تفاوت جک سقفی فلزی با جک سقفی چوبی

یکی از ابزار‌هایی که در قالب بندی و ساخت سقف وافل الزامی می‌باشد، جک سقفی است. البته این نوع ابزار آلات، در تمامی سقف‌هایی که برای تثبیت‌شان به تکیه‌گاه نیاز دارند، استفاده می‌گردند. جک ساختمانی در اشکال و مقیاس‌های متنوعی تولید و عرضه می‌شود که نوع صلیبی آن در کشورمان رایج‌تر است. این محصول در نوع فلزی و چوبی تولید می‌گردد. ما در ادامه این مقاله سعی کرده‌ایم به تفاوت جک سقفی فلزی با جک سقفی چوبی بپردازیم و با مقایسه این دو جنس، شما را برای خریدی مناسب‌تر راهنمایی کنیم. با ما همراه باشید.

جک سقفی چیست؟

جک ساختمانی، ابزاری است که از آن برای قائم نگه‌داشتن و تحمل بار‌های سازه سقفی، استفاده می‌کنند. برای مثال: هنگامی که در یک پروژه ساخت و ساز، سقف بنا ساخته می‌شود؛ برای جلوگیری از فرو ریختن آن نیاز است تا آن را با تکیه‌گاه محکمی در جای خود ثابت نگه ‌داشت، تا بتواند بعد از خشک شدن حالت محکم و ایمن به خود بگیرد. جک سقفی یا جک آرماتوربندی انواع مختلفی دارد که عبارتند از:

  • شمعی
  • تلسکوپی
  • صلیب ثابت
  • بدون صلیب
  • U شکل عراقی
جک سقفی

اجزاء تشکیل دهنده جک سقفی

اجزاء تشکیل دهنده جک سقفی ساختمانی در سه بخش اصلی زیر خلاصه می‌شود:

  • نری

نری، استوانه‌ای است که در بخش بالایی جک قرار می‌گیرد و دارای سوراخ‌های متوالی می‌باشد. این سوراخ‌های ایجاد شده بر روی لوله جک، معمولا با فاصله ۱۰ cm نسبت به یکدیگر قرار می‌گیرند و کاربردشان برای تنظیم ارتفاع این قطعه ساختمانی است.

نری جک ساختمانی
  • مادگی

مادگی، استوانه‌ای است با قطر 6 cm و ضخامت 2 cm که در بخش زیرین جک قرار دارد. هر اندازه که این بخش از جک مستحکم باشد، به همان میزان بر عملکرد جک ساختمانی اثر می‌گذارد و می‌تواند به خوبی وزن وارده را تحمل کند.

  • رزوه

رزوه قسمتی است که از آن برای تنظیم ارتفاع جک سقفی استفاده می‌کنند. همچنین، استوانه‌های فلزی بالایی و پایینی را به هم فیکس می‌کند و موجب تقویت و استحکام بین آن‌ها می‌شود.

رزوه جک سقفی

اگر می‌خواهید در خصوص طراحی سقف وافل اطلاعاتی کسب کنید، لطفا بر روی لینک مربوطه کلیک فرمایید.

 

تفاوت جک سقفی فلزی با چوبی

جک سقفی چوبی و فلزی با اینکه کاربرد مشابهی دارند، کارفرمایان ترجیح می‌دهند در اکثر پروژه‌های ساخت و ساز از جنس فلزی آن استفاده کنند. حال می‌خواهیم بدانیم تفاوت جک سقفی فلزی با جک سقفی چوبی در چیست؟ برای رسیدن به جواب این سوال به موارد زیر توجه کنید.

وزن

مشخصا جک چوبی وزن بسیار سبک‌تری نسبت به جک فلزی دارد.

قیمت

جک ساختمانی فلزی، قیمت گران‌تری نسبت به نوع چوبی خود دارد.

طول عمر

چوب نسبت به فلز طول عمر کمتری دارد و نسبت به عوامل مختلف آسیب‌پذیرتر است.

تحمل بار

جک آرماتوربندی فلزی، نسبت به وزن سنگین‌تری که دارد قطعا می‌تواند بارهای بیش‌‌تری را تحمل کند.

جک آرماتوربندی

تنظیم ارتفاع

جک ساختمانی چوبی غیر قابل تنظیم است، اما نوع فلزی آن را می‌توان در اندازه‌های متنوع تغییر داد و ثابت نمود.

استفاده مجدد

از جک چوبی برخلاف جک فلزی، به دلیل آسیب پذیری شدید، نمی‌توان به تعداد دفعات زیاد استفاده نمود.

میزان مقاومت

جک چوبی میزان مقاومت پایین‌تری نسبت به نوع فلزی خود دارد. جک فلزی

میزان دسترسی

میزان دسترسی و استفاده از جک سقفی چوبی در گذشته بیشتر از اکنون بوده است. به دلیل مزایای جک‌های فلزی، امروزه این جنس (فلزی) بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد و به همین دلیل همیشه در دسترس می‌باشد.

 

جمع بندی

در این مقاله با بررسی و پرداخت به تفاوت جک سقفی فلزی با جک سقفی چوبی دریافتیم که مزایای استفاده از جک فلزی نه تنها امکانات بیشتری به کارفرمایان می‌دهد، بلکه در ساخت استاندارد و ایمن یک سازه سقفی بسیار موثر‌تر است و روند تکمیل یک پروژه را کوتاه‌تر می‌سازد. ما پیشاپیش خوشحال هستیم از اینکه برای اجرای سقف وافل ساختمان خود به تیم حرفه‌ای ما اعتماد می‌کنید و قالب وافل خود را از شرکت ما تهیه می‌کنید.

یک پاسخ یا نظر بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *