شرکت بنیتک با هدف صنعتی‌سازی، ارتقاء کیفیت و توسعه سیستم‌های نوین ساختمانی و با بهره‌گیری از توان مهندسین نخبه و با‌سابقه کشور در عرصه صنعت ساختمان فعالیت می‌نماید.

اطلاعات تماس
  • تهران، سهروردی شمالی، خیابان شهید قندی، خیابان بیستم، پلاک 5، واحد 9
  • 02122303081
  • info@benytech.com
هزینه سقف وافل

سقف‌های میان‌تهی یکی از نقوش رایج و محبوبی در معماری هستند که قلب بسیاری را تسخیر نموده‌اند. این پانل‌های فرورفته با قدمتی که دارند ارزش و سودمندی خود را برای همگان ثابت کرده‌‌اند. امروزه هنگامی که صاحبان خانه، منازل خود را به گونه‌ای بازسازی می‌کنند تا دارای سقف وافل یا دیگر سقف‌های مجوف باشد، جنبه‌های زیادی وجود دارد که باید آن را در نظر بگیرند. یکی از مواردی که باید در نظر گرفته شود؛ هزینه تمام شده این نوع سقف‌ها است. ما سعی کرده‌ایم در این مقاله، به مقایسه هزینه سقف وافل و دیگر سیستم‌های دال مجوف بپردازیم. برای آگاهی از آن با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.

سقف دال مجوف چیست؟

اصطلاحا به سقف‌های توخالی یا همان سقف‌هایی که بر روی آن حفره‌هایی مقعر ایجاد می‌شود؛ سقف دال مجوف می‌گویند. این نوع ‌سقف‌ها با حذف بار‌های اضافی، بار مرده کمتری به سازه تحمیل می‌کنند و وزن کلی سازه را کاهش می‌دهند، در وضعیت زلزله نسبت به سقف‌های سنتی بهتر عمل می‌کنند، اجرایشان پیچیدگی کمتری دارد و ایمنی کارشان بالا است. سقف‌های دال مجوف در انواع مختلفی اجرا می‌شوند که در کنار شباهت‌ها تفاوت‌هایی نیز بین‌شان مشهود است.

سقف دال مجوف

انواع دال مجوف شامل موارد زیر می‌شود:

  • سقف وافل

سقف‌های وافل دارای تیرهایی هستند که از صفحات مستطیلی یا مربعی شکل عبور می‌کنند تا یک الگوی شبیه به شیرینی وافل را تشکیل دهند، از این رو با عنوان وافل شناخته می‌شود. برای اجرای این سقف‌ها لزوما نیازی به خریداری قالب‌ها نیست و تنها با اجاره قالب می‌توانید پروژه خود را پیاده‌سازی کنید.

  • سقف بابل دک

قالب‌های سقف‌ بابل دک کروی شکل است و در کارخانه به صورت پیش‌ساخته در دسترس عمومی قرار می‌گیرد.

  • سقف یوبوت

سیستم دال یوبوت با قالب‌های عمدتا مربعی شکل، به صورت دال دو طرفه بار خود را به تمامی تیرهای پیرامونی منتقل می‌کند. جنس بدنه‌ این سبک اجراها پلاستیکی یا یونولیتی است.

سقف یوبوت
  • سقف کوبیاکس

سقف کوبیاکس با قالب‌های بیضی یا دایره‌ای شکلی ایجاد می‌شود. این سقف جزو اولین‌ها برای اجرای دال‌های میان‌تهی در ساخت و ساز‌های شهری است.

تفاوت هزینه تمام شده سقف وافل با دیگر سیستم‌های سقف دال مجوف

با این که سقف وافل و دیگر سقف‌های عنوان شده در دسته سقف‌های مجوف قرار می‌گیرند اما لزوما هزینه ساخت یکسانی نخواهند داشت. هزینه نهایی ساخت اسکلت بتنی در سیستم‌های دال مجوف، شامل تمام مخارج مصالح مصرفی همچون: بتن و میلگرد، قالب‌های ماندگار یا غیرماندگار و همچنین هزینه اجرای سقف می‌شود. به طور کلی تفاوت هزینه سقف وافل با دیگر دال‌های مجوف را می‌توان خلاصه کرد در موارد زیر:

کاهش وزن مرده سازه

سقف وافل نسبت به دیگر سقف‌ها وزن سبک‌تری دارد. به همین دلیل این ویژگی منجر به کاهش وزن کلی ساختمان و کاهش نیروی زلزله می‌شود. به تعریف ساده‌تر می‌توان گفت: در طراحی سقف وافل، شاهد کاهش اندازه فنداسیون، ستون‌ها، تیرها و دیوارهای برشی هستیم که به طبع از بتن و میلگرد کمتری در آن استفاده می‌شود. در پی این اسلوب شاهد کاهش هزینه‌نهایی سازه خواهیم بود.

کاهش هزینه تکنولوژی سقف

باتوجه به غیرماندگار بودن قالب‌های وافل و امکان استفاده متعدد از آن‌ها تا فرسودگی کامل‌شان، می‌توان برای مدت طولانی از قالب‌ها استفاده کرد. ازین‌رو هزینه تکنولوژی سقف وافل به مراتب اقتصادی‌تر از دیگر سقف‌های دال مجوف می‌شود.

کاهش هزینه‌های اجرایی

در مورد هزینه‌ سقف وافل با توجه به نوع زیرسازی، تجهیزات، کاهش زمان اجرای سقف و همچنین حجم کمتر بتن و میلگرد مصرفی در اسکلت با سیستم سقف وافل، مجموعه این عوامل باعث کاهش هزینه اجرای این سیستم در مقایسه با اجرای دیگر سیستم‌های دال مجوف می‌گردد.

اجرای سقف مجوف

نتیجه‌گیری:

با توجه به مقایسه میزان مصالح مصرفی بتن و میلگرد، غیرماندگار بودن قالب‌های وافل و همچنین کاهش هزینه‌های اجرای سقف وافل نسبت به دیگر سیستم‌های دال مجوف، تمام این آیتم‌ها موجب کاهش حدود 30 درصدی در هزینه تمام شده اسکلت می‌شود. برای شروع پروژه بازسازی سفارشی بعدی خود با تیم حرفه‌ای شرکت بنیتک تماس بگیرید.

یک پاسخ یا نظر بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *